Toplist

Instrukce pro soutěžící týmy

Pravidla pro soutěžící: následující podmínky platí pro sponzory akce

Cílem je uvařit kotlíkový guláš na otevřeném ohni ve vhodném gastro zařízení: gulášová kotlina,hrnec,brutvan.

Zda budete vařit vepřový,hovězí,rybí,pštrosí záleží na vás.Nesmí se vařit guláš bramborový.

· Registrace soutěžících v 7,30 hodin, začátek vaření od 8,00 hodin Ukončení vaření guláše nejpozději v 12,00. Ukončení soutěže v 13,00.

PŘEDSEDOU POROTY BUDE člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů a předseda AKC ČR pobočka Morava  ing.Václav Forman

 

1-3 místo poroty bude odměněno poháry a věcnými cenami

Cenu veřejnosti získá tým s nejvíce žetony.

Pořadatel ZDARMA týmu zajistí :


prostor pro vaření
stánek se stolem a lavicí
odpadkové koše
termomisky a lžičky na guláš
pitnou vodu
pečivo
dřevo
odbornou porotu
slavnostní vyhodnocení
doprovodný program

Každý soutěžní tým dostane po skončení soutěže 1200,- Kč na suroviny na guláš.

· Družstvo si zajistí kotlík,dřevo,veškeré suroviny na guláš,naběračku 0,25 l,sirky,nádobu na žetony

  Z hlediska hygieny je nutno mít ubrousky,hadr + kýbl na případné utírání stolu

· Družstvo předá porotě 3 porce vzorku guláše a to v cca 12,30 hodin

· Družstvo uvaří cca 15- 20 litrů guláše, 1 porce cca 150 ml,porce se budou vydávat ZDARMA 

· Všechny suroviny je nutno připravovat na místě

· Maso může být naložené,zelenina nakrájená,očištěná

· Jeden z týmu musí mít platný zdravotní průkaz

· Guláš může být z jakéhokoli masa,ryb…./ nesmí být bramborový /

· Do prostoru stánku není dovoleno vstupovat cizím osobám

· Soutěžící musí na požádání doložit doklad o původu masa

· V případě že se soutěžní tým nedostaví do 9,00 ztrácí nárok na účast v soutěži

· Soutěžní tým se může obléci a pojmenovat dle vlastního uvážení v závislosti na typu Guláše : např. Čerti,Kominíci,Čarodějky,Maďaři,Chicita,Pat a Mat,Šmoulové,Partička z… atd.

· Soutěžní tým nesmí propagovat jakého-li politické hnutí

· Minimální počet lidí v týmu soutěžících „2“ max.5

· Odborná porota bude hodnotit chuť,přípravu,celkový dojem při přípravě

· Veřejnost bude hodnotit soutěžní tým formou žetonu

· Přihláška může být odmítnuta z kapacitních důvodů

· Všechna rizika s přípravou a provozem stánku nese soutěžní tým.

· Před zahájením vaření bude pořízena fotografie místa vaření

· Při vaření bude soutěžní tým fotografován

· Soutěžní tým po uvaření guláše uvede místo vaření do původního stavu

„PŘIHLÁŠKY JSOU PŘIJÍMÁNY DO 20.4.2022“