Instrukce pro soutěžící týmy
Pravidla pro soutěžící: následující podmínky platí pro sponzory akce
Cílem je uvařit kotlíkový guláš na otevřeném ohni ve vhodném gastro zařízení: gulášová kotlina,hrnec,brutvan.
Zda budete vařit vepřový,hovězí,rybí,pštrosí záleží na vás.Nesmí se vařit guláš bramborový.
· Registrace soutěžících v 7,30 hodin, začátek vaření od 8,00 hodin Ukončení vaření guláše nejpozději v 12,00. Ukončení soutěže v 13,00.
PŘEDSEDOU POROTY BUDE člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů a předseda AKC ČR pobočka Morava ing.Václav Forman
1-3 místo poroty bude odměněno poháry a věcnými cenami
Cenu veřejnosti získá tým s nejvíce žetony.
Pořadatel ZDARMA týmu zajistí :
prostor pro vaření
stánek se stolem a lavicí
odpadkové koše
termomisky a lžičky na guláš
pitnou vodu
pečivo
dřevo
odbornou porotu
slavnostní vyhodnocení
doprovodný program
Každý soutěžní tým dostane po skončení soutěže 1200,- Kč na suroviny na guláš.
· Družstvo si zajistí kotlík,dřevo,veškeré suroviny na guláš,naběračku 0,25 l,sirky,nádobu na žetony
Z hlediska hygieny je nutno mít ubrousky,hadr + kýbl na případné utírání stolu
· Družstvo předá porotě 3 porce vzorku guláše a to v cca 12,30 hodin
· Družstvo uvaří cca 15- 20 litrů guláše, 1 porce cca 150 ml,porce se budou vydávat ZDARMA
· Všechny suroviny je nutno připravovat na místě
· Maso může být naložené,zelenina nakrájená,očištěná
· Jeden z týmu musí mít platný zdravotní průkaz
· Guláš může být z jakéhokoli masa,ryb…./ nesmí být bramborový /
· Do prostoru stánku není dovoleno vstupovat cizím osobám
· Soutěžící musí na požádání doložit doklad o původu masa
· V případě že se soutěžní tým nedostaví do 9,00 ztrácí nárok na účast v soutěži
· Soutěžní tým se může obléci a pojmenovat dle vlastního uvážení v závislosti na typu Guláše : např. Čerti,Kominíci,Čarodějky,Maďaři,Chicita,Pat a Mat,Šmoulové,Partička z… atd.
· Soutěžní tým nesmí propagovat jakého-li politické hnutí
· Minimální počet lidí v týmu soutěžících „2“ max.5
· Odborná porota bude hodnotit chuť,přípravu,celkový dojem při přípravě
· Veřejnost bude hodnotit soutěžní tým formou žetonu
· Přihláška může být odmítnuta z kapacitních důvodů
· Všechna rizika s přípravou a provozem stánku nese soutěžní tým.
· Před zahájením vaření bude pořízena fotografie místa vaření
· Při vaření bude soutěžní tým fotografován
· Soutěžní tým po uvaření guláše uvede místo vaření do původního stavu
„PŘIHLÁŠKY JSOU PŘIJÍMÁNY DO 20.4.2022“